• Voor 15:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis PostNL verzending van wade (binnen NL)
  • Persoonlijk contact
  • 24/7 bereikbaar via WhatsApp

Lijkwade bestellen

Een afscheidswade kan vervangen worden voor een uitvaartkist. Het is niet meer verplicht om in een kist te worden begraven, maar kan men er voor kiezen om een overledene, gewikkeld in een lijkwade, op een opbaarplank te cremeren of begraven. Het voordeel van een lijkwade als alternatief voor een uitvaartkist is dat een zachte, warme lijkwade uitnodigt tot aanraking. Zowel voor jong als oud is dit een fijne gedachte. Een lijkwade is te verkrijgen in verschillende stoffen en materialen en lijkwaden zijn een goedkoop alternatief. Al vanaf €349,- kun je een lijkwade kopen.

Inwikkelen van een lijkwade

Het is niet zo moeilijk om een lijkwade te wikkelen. Het kan voor nabestaande een troostende ervaring zijn om een dierbare zelf in te wikkelen. Het klaar maken voor het afscheid, samen inwikkelen biedt troost.  Doordat de afscheidswade dubbel gevoerd zijn, zie je de contouren van de overledene nagenoeg niet. Dit is een bewuste keuze en bij elke afscheidswade een vereiste.  Als nabestaande mag je zelf bepalen in hoeverre de lijkwade open of gesloten ligt bij een opbaring of een afscheidsceremonie. De afscheidswade wordt met verloop van tijd steeds verder gesloten. Als je bij Viek een wade afneemt, ontvang je daar altijd een vouwinstructie bij welke stap voor stap te volgen is. De vouwwijze is aan beide kanten bedrukt met aan de ene zijde de uitleg op opbaring en de andere zijde voor het sluiten van een lijkwade.

Bekijk voorbeelden van lijkwaden en baarkleden

Verschillende stoffen

Alle stoffen die we gebruiken om een afscheidswade van te maken zijn allemaal van 100% katoen of linnen en zijn ook nog eens GOTS-gecertificeerd. Het actuele aanbod vind je terug op de website. Omdat de waves dubbel gevoerd zijn kun je zelf bepalen welke kleur je voor de binnenkant of buitenkant gebruikt.

Opbaarplank

Het is verplicht bij het gebruik van een lijkwade om te kiezen voor een opbaarplank bij een crematie of begrafenis.  Viek bied op dit moment 1 soort opbaarplank aan die mooi aansluit bij de zachte afscheidswade welke wij verkopen. Voorbeelden van een opbaarplank kunt u zien bij de lijkwade voorbeelden

Lijkwade of afscheidswade kopen?

Een wade kan zowel via uw uitvaartbegeleider of als particulier besteld worden via de website. Via de website kun je gemakkelijk aangeven welke wade bij u past en zo uw keuze maken. Heeft u vragen over een afscheidswade of wilt u een lijkwade kopen, neem dan contact met me op, stuur me een appje of bel me: 06-19967290.  Geen probleem! U kunt mij altijd bellen. Ik help u graag bij het bestellen of kiezen van een wade.

Vragen of afspraak maken?

Stuur mij een bericht op Whatsapp